nl / en
Beschikbaar

VOC-kade 26 Amsterdam (Roest)

Type: horeca / bedrijfsruimte
Oppervlakte: 729 m² VVO
Verdieping: Begane grond 489 m2 – Entresol 80 m2 – Kelder 160 m2
Huurprijs: €23.750 excl. BTW per maand.
Er zal geopteerd worden voor BTW belaste verhuur. Huurder dient derhalve voor meer dan 90% BTW belaste leveringen en diensten blijvend te leveren.
Beschikbaar per: in overleg
Bestemming: Horeca 3 en horeca 4

OPLEVERINGSNIVEAU
Het project wordt casco+ opgeleverd met de volgende voorzieningen:
• Zandcementdekvloer met vloerverwarming.
• Elektra (grootgebruik aansluiting >100kVA160kVA aangesloten op algemeen voedingspunt).
• Gasaansluiting (G10 klein zakelijke aansluiting, capaciteit 16m3/uur).
• 2 nieuwe separaat opgestelde CV-ketels (Remeha Quinta Ace 65 (122KW), Cascade opstelling, lineair, geen boiler aansluiting).
• 2 luchtbehandelingskasten: Aldes VEX 560 en Aldes VEX 570 (5.500 resp. 4.000 m3/2).
• Vetvang- (246 liter) en slibvangput (700 liter vetopslag).
• Dompelpomp (dubbelpompspomput, 1750 liter onder inlaat dompelpomp, 1,2kW P2- 2,9Amp-400 volt, 3 fase-50Hz, toerental 2900t/min, maximale capaciteit 36,2 m2/h, maximale opvoerhoogte 9,3m.
• Schaarplateaulift aan buitenzijde gevel (plateau: 2800x1200mm), hefvermogen 1000 kilo, hefhoogte 3200 mm, motor 2,86 kW, heftijd ca. 49 seconden, hydraulisch.
• Dubbele goederenlift binnenzijde pand.

OBJECT en LOCATIE
Roest 2.0 is een vrijstaand gemeentelijk monument met horecabestemming. Het pand heeft circa 729 m² VVO en ligt aan de VOC-kade 26, op de hoek van de Jan Kiststraat. Oorspronkelijk was Roest 2.0 een zogenaamd Koudgasgebouw. Hier werd energie opgewekt voor de machines in de fabriekshallen van Werkspoor, een grote fabriek voor werktuigen en spoorwegmaterieel. Het ontwerp van architect Van Gendt werd in 1897 gebouwd en bestaat uit twee verbonden delen, het voormalige ketelhuis en het machinegebouw. Nadat het pand begin deze eeuw in onbruik was geraakt, opende in 2011 culturele vrijplaats Roest de deuren. In de voorfase van de gebiedsontwikkeling van de nieuwe stadswijk Oostenburg heeft het een belangrijke rol gespeeld in het op de kaart zetten van dit onontdekt stukje centrum. Met haar eigenwijze karakter, unieke stadsstrand en evenementenloods, wist Roest nationaal en internationaal brede bekendheid op te bouwen.

Het eilandgevoel midden in de stad. Dat krijg je op Oostenburg, een van de drie stadseilanden aan de rand van het Amsterdamse centrum. De vroegere scheepswerf van de VOC transformeert tot duurzame en levendige stadswijk aan het water. Met behoud van het historische en industriële karakter wordt de wijk een avontuurlijke plek met een rauw randje. In het hart van Oostenburg, aan de zonnige kade, bevind zich het iconische Roest. Dit monumentale gebouw is met behoud van historisch karakter gerenoveerd, uitgebreid en waar mogelijk verduurzaamd om in 2023 weer de deuren te openen. Ben jij die onderscheidende, creatieve ondernemer die zich hier gaat vestigen?

Oostenburg ligt midden in de stad, op vijf minuten fietsen van Amsterdam Centraal. Met de tram ben je nog sneller: tramlijn 26 op het Rietlandpark brengt je binnen drie minuten naar het station. Vanaf daar ben je per trein binnen een kwartier op Schiphol.

TERRAS
Bij de inrichting van de openbare ruimte is ruimte gereserveerd voor een groot buitenterras aan de zijde van de VOC-kade en de Jan Kiststraat. De toekomstige exploitant kan hiervoor een vergunningaanvraag indienen bij de gemeente. De VOC-kade wordt een promenade waar je heerlijk kan wandelen en met uitzicht op het water een drankje kan drinken. Het pand van Roest 2.0 heeft een gunstige ligging op het zuiden en zal tevens bereikbaar zijn via de nabijgelegen aanlegsteiger.

PARKEREN
Het stadseiland is autoluw, wat inhoudt dat alleen bestemmingsverkeer de ruimte krijgt en dat er een beperkt aantal openbare parkeerplaatsen beschikbaar is. Laden en lossen voor de bevoorrading van bedrijven is uiteraard mogelijk. Ook is er gelegenheid te parkeren in het nabijgelegen Parkeerhuis (Q-Park), een ruime parkeergarage voor circa 700 plaatsen die mogelijkheid biedt tot een exclusief werkgever abonnement.

VOORWAARDEN EN CONDITIES
ROZ-huurovereenkomst
Er zal gewerkt worden langs de lijnen van een standaard model winkelruimte, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) model winkel: 2022, zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen (NVM).

Huurtermijn
Uitgangspunt is een huurtermijn van 10 jaar met verlengingen van telkenmale 5 jaar. Afwijkende huurtermijnen in overleg.

Huurprijs
N.o.t.k. De verhuurder is bereid, in overleg met huurder extra voorzieningen te realiseren. Deze investering zal worden doorberekend in de huurprijs.

Servicekosten
Niet van toepassing – huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van gas/water/elektra en eventuele overige voorzieningen.

Zekerheidsstelling
Bankgarantie of waarborgsom ten bedrage van 3 maanden huur.

Huurprijsindexering
Jaarlijks conform CPI Alle Huishoudens.

Opzegtermijn
Beëindiging van deze overeenkomst vindt plaats door opzegging tegen het einde van een huurperiode met inachtneming van een opzegtermijn van tenminste 12 maanden, waarbij verhuurder de wettelijke opzeggingsgronden in acht neemt.

Bijzonderheden
Naast de publiekrechtelijke voorschriften uit het bestemmingsplan en gemeentelijke verordeningen zijn privaatrechtelijke afspraken van toepassing over het toegestane gebruik van onderhavig object.

DISCLAIMER
Alle gepresenteerde informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

CONTACT
Roest 2.0 is een project van AHAM Vastgoed. Voor vragen of het inplannen van een bezichtiging, neem gerust contact op met ons. Vraag naar Linda Roggeband of Denise de Vroomen.

T. 020 624 61 01
E. bog@aham.nl

Buurt

Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stoere stadswijk met circa 1800 woningen. Er komt een mooie mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken en horeca en bedrijvigheid. De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19e-eeuwse Van Gentdhallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor.