Haarlemmerplein 2, Amsterdam

Interesse?

Beschrijving

Haarlemmerplein 2, Amsterdam
Type: bedrijfsruimte/ winkel / additionele horeca
Oppervlakte: 416 v.v.o. m²
Verdieping: kelder en begane grond
Huurprijs: € 12.500,- per maand excl. BTW (150.000,- per jaar excl. BTW)

OMSCHRIJVING
IN ONTWIKKELING Een prachtig gesitueerd en markant hoekpand met grote etalage gelegen aan het Haarlemmerplein. Na de herinrichting in 2013 heeft het plein een ware transformatie ondergaan. Tegenwoordig is het een levendig plein waar een verscheidenheid aan mensen samenkomt. Amsterdammers die hun dagelijkse boodschappen doen mengen moeiteloos tussen het winkelen publiek en de dagjesmensen die naar het Westerpark struinen. Het is ook een doorgaande route voor de nieuwe bewoners van de Houthavens richting de binnenstad. De Haarlemmerdijk kenmerkt zich, in tegenstelling tot de grote winkelstraten in het centrum, door een leuke diversiteit aan (kleine) originele ondernemers. Dit staat garant voor een gezellig dagje winkelen en lekker proeven. Aan de overkant van het plein, in de Haarlemmerpoort, wordt hard gewerkt aan het realiseren van een horecagelegenheid met terras aan het water. Wij zijn ervan overtuigd dat met een passende invulling voor deze bijzondere hoek aan het Haarlemmerplein het één van de meeste bruisende plekken in Amsterdam wordt.

Er is sprake van een actieve ondernemers BIZ en ook de mogelijkheden voor een eigenaren BIZ wordt onderzocht. Dit zorgt voor een kwalitatief goed onderhouden winkelstraat met enthousiaste ondernemers en eigenaren die er samen de leukste winkelstraat van Amsterdam van willen maken.

Leuk weetje:
In 2011 is de Haarlemmerdijk, samen met de Haarlemmestraat uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland door bezoekers van de website NLstreets. De mix van dagelijkse voorzieningen, lifestyle en speciaalzaken maakt het een aantrekkelijke winkelstraat.

BEREIKBAARHEID
Auto: Het object is goed bereikbaar met de auto via de A10, afslag S100 of S103.
Parkeren: Op de openbare weg (parkeermeter) of in de (betaalde) parkeergarage Willemspoort, onder het plein.
Openbaar vervoer: Met het openbaar vervoer is de ruimte uitstekend te bereiken, Tramlijn 3 stopt om de hoek op de Marnixstraat eveneens als een aantal bussen.

OPLEVERING
Q2 2024

BETEMMING
Conform bestemmingsplan zie www.ruimtelijkeplannen.nl
Gemengd – 1
Verhuurder heeft de voorkeur voor een Retail -concept met ondersteunende horeca.

OPLEVERINGSVIVEAU
CASCO plus oplevering. In overleg.

HUURPRIJSINDEXERING
De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks Alle Huishoudens (2015 = 100) gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaren met een verlengingsperiode van 5 (vijf) jaren; opzegtermijn 12 (twaalf) maanden.

Afwijkende huurtermijnen in overleg.

HUUROPZEGTERMIJN
Beëindiging van deze overeenkomst vindt plaats door opzegging tegen het einde van een huurperiode met inachtneming van een opzegtermijn van tenminste 12 maanden, waarbij verhuurder de wettelijke opzeggingsgronden in acht neemt.

ZEKERHEIDSSTELLING
Er dient een bankgarantie gesteld te worden ter grootte van een bedrag gelijk aan 3 (drie) maanden huur en servicekosten, te vermeerderen met BTW, afhankelijk van de te verkrijgen kredietinformatie.

VOORSCHOT SERVICEKOSTEN
n.o.t.k.

* huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van gas/water/elektra en eventuele overige voorzieningen.

VOORWAARDEN & CONDITIES
Er zal gewerkt worden langs de lijnen van een standaard model winkelruimte, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) model 2012, zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen (NVM).

BTW
Er zal geopteerd worden voor BTW belaste ver­huur. Huurder dient derhalve voor meer dan 90% BTW belaste leveringen en diensten blijvend te leveren.

DISCLAIMER
Alle gepresenteerde informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Dit is een project van AHAM Vastgoed. Voor vragen neem gerust contact met ons op.

  • 020-5244322
  • BOG@aham.n
Lees meer
+
-

Buurt

De Jordaan staat bekend om zijn gezellige Amsterdamse sfeer. Het is heerlijk om hier rond te lopen door de smalle straatjes, over de grachten, langs nieuwe restaurantjes en authentieke cafés. In deze wijk vind je een mix van artiesten, studenten, jonge ondernemers, maar ook de échte Amsterdammers. Als je in de Jordaan bent zijn er een aantal hotspots die je absoluut niet mag missen! De meest hippe en gezellige straten zijn de Westerstraat, de Tweede Anjeliersdwarsstraat, de Tweede Tuinstraat en de Tweede Egelantiersdwarsstraat. Hier vind je restaurants uit haast iedere keuken, goede take-out winkels, mooie conceptstores en ouderwets Amsterdamse cafés. (bron: yourlittleblackbook.me)

Specificaties

Adres: Haarlemmerplein 2, Amsterdam
Type: Winkelruimte
Huur / koop: Te huur
Huurprijs (Excl. BTW) : € 12.500,-
Service kosten: n.v.t.
Administratiekosten: € 300,- excl. BTW
Oppervlakte VVO: 416 m2
Beschikbaar vanaf: Q2 2024 (verwacht)
Looptijd contract: In overleg
Bestemming: Raadpleeg www.ruimtelijkeplannen.nl
Zekerheidsinstelling: Een bankgarantie of waarborgsom (3 maanden huur te vermeerderen met BTW en servicekosten)
Indexering: Jaarlijks conform ROZ
Energie label: Raadpleeg www.ruimtelijkeplannen.nl