Ritzema Bosstraat 27 / Oost / €1.350,- p.m.

Bezichtiging?

+
-

Buurt

De Watergraafsmeer, een deelgebied van Oost, was ooit een meer, toen een polder, daarna een buitenplaats en toen een zelfstandige gemeente. Van de functie van buitenplaats is nog één overblijfsel te zien: het laatst overgebleven buitenhuis Frankendael. De Watergraafsmeer werd begin jaren zeventig wereldberoemd (in ieder geval in Nederland), omdat daar stadion De Meer lag, waar Ajax zijn grootste triomfen vierde. Tuinstadwijk Betondorp (foto links), onderdeel van de Watergraafsmeer, werd eveneens een begrip; stervoetballer Johan Cruijff groeide er op, net als volksschrijver Gerard Reve. Het zal toeval zijn, maar de wijk is een geliefde plek van schrijvers en andere kunstenaars. Een bekende attractie in de Watergraafsmeer is nog steeds de Jaap Eden kunstijsbaan. Ook het Science Park Amsterdam, waar veel hoogwaardige bedrijvigheid zit, ligt in deze voormalige polder. Bijzonder aan de Watergraafsmeer zijn verder de prachtige groene begraafplaats De Nieuwe Ooster en Park Frankendael. Sfeervol en groen is ook de tuinstadbuurt met dezelfde naam: Frankendael. (bron: amsterdamwoont.nl)

Beschrijving

Ruim en licht 2-kamer appartement gelegen in de Watergraafsmeer. Het is een heerlijk rustige en groene buurt met op loopafstand een aantal winkels voor de dagelijkse boodschappen. Nabij de Linnaeusstraat en de Middenweg, met een breed scala aan leuke boetiek winkels, cafés en restaurants. Een groot voordeel van deze buurt is dat het dichtbij de ringweg A10 is.

De woonkamer is erg licht en heeft een mooie hoek voor bijvoorbeeld een werkplek. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur en geeft toegang tot 1 van de 2 balkons. De badkamer is recentelijk gerenoveerd, net als het separate toilet. Het gehele appartement is voorzien van een houten vloer.

Lees meer

Specificaties

Adres: Ritzema Bosstraat 27, 1097 HB Amsterdam, Nederland
Type: Appartement
Oppervlakte : 60 m2
Aantal slaapkamers: 1
Beschikbaar vanaf: 19/04/2021
Huurprijs: € 1.350,-
Waarborgsom: twee keer de kale maandhuur
Service kosten: € 28,63
Service abonnement: € 7,77
Administratiekosten: € 125 euro
Minimale huurperiode: 12 maanden
Energie label: B

NOTE: Niet geschikt voor delers, alleen indien u samen een duurzame gemeenschappelijke huishouding voert.

Plattegrond

20131114 Ritzema Bosstraat 27-1 plattegrond

blueprint