Oostzaanstraat 20-28-30, Amsterdam

Verhuurd

Beschrijving

LOCATIE
Deze locatie ligt op een steenworp afstand van de Spaarndammerstraat en maakt deel uit van de Spaarndammerbuurt. De winkelruimtes in dit gebied worden veelal ingevuld met kleinschalige winkels, waar diverse delicatessen worden aangeboden, eigentijdse horeca, ambacht, cultuur en sport. De buurt was al leuk en met de aanleg van Houthavens is de populariteit verder gegroeid.

DE BUURT
Het complex aan de Oostzaanstraat is gelegen in de Spaarndammerbuurt. De Spaarndammerbuurt werd aan het eind van de negentiende eeuw opgezet voor de arbeiders die werkzaam waren in de nabijgelegen nieuwe havens. Eerder was het een armoedige buurt waar grondbezitters flink verdienden aan gebrekkige huizen. Na intreding van de Woningwet veranderde het straatbeeld. Zo kwamen er waardige arbeiderswoningen met plantsoenen. Het Spaarndammerplantsoen werd een groene oase in een bakstenen omgeving. Architect Michel de Klerk bouwde hier drie bijzondere volkswoningbouwcomplexen. Hij brak met de traditie en in plaats van de gebruikelijke rijen smalle, grauwe woonhuizen, bouwde hij monumentale arbeiderspaleizen in opvallende kleuren baksteen. Een van deze complexen bekend als “Het Schip” bevindt zich aan de overzijde van de beoogde aankoop.

Het gebied is sterk in beweging. De corporaties hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het gebied. Renovaties en het uitponden van complexen hebben bijgedragen aan de stijgende populariteit van het gebied. De ontwikkeling van de aangrenzende Oude Houthaven tot een aantrekkelijk woon-werkgebied levert hier een belangrijke bijdrage aan. Dit in combinatie met de gunstige ligging nabij het centrum, het Centraal Station, en het Westerpark met het bruisende Westergasterrein om te sporten en te relaxen, maakt dit gebied aantrekkelijk voor zowel bewoners als ondernemers.

OPLEVERING
In overleg

BESTEMMING
De publiek-/privaatrechtelijke bestemming is gemengd 2, met functieaanduiding 3,4.

VOORZIENINGEN
De ruimte zal casco worden opgeleverd. Onderstaande zaken zijn door de vorige huurder in het pand achtergelaten en kunnen “om niet” worden overgenomen:

– keuken voorzien van diverse apparatuur
– cv ketel + radiatoren
– brandhaspel
– ventilatie
– sanitaire voorzieningen
– verlichting
* Het opleveringsniveau voor de ruimte is nader overeen te komen.

SERVICEKOSTEN
Nader overeen te komen.

HUURPRIJSINDEXERING
De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks Alle Huishoudens (2015 = 100) gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaren met een verlengingsperiode van 5 (vijf) jaren; opzegtermijn 12 (twaalf) maanden.

ZEKERHEIDSSTELLING
Er dient een bankgarantie gesteld te worden ter grootte van een bedrag gelijk aan 3 (drie) maanden huur en servicekosten, te vermeerderen met BTW, afhankelijk van de te verkrijgen kredietinformatie.

VOORWAARDEN & CONDITIES
Er zal gewerkt worden langs de lijnen van een standaard model winkelruimte, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) model 2012, zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen (NVM).

BTW
Er zal geopteerd worden voor BTW-belaste ver­huur. Huurder dient derhalve voor meer dan 90% BTW-b­elaste leveringen en diensten blijvend te leveren.

BEREIKBAARHEID
Gelegen tegenover museum Het Schip. Vlakbij Westerpark. Ringweg A10 op ongeveer 7 minuten afstand. Halte bus 22 en 48 op loopafstand. Betaald parkeren in de buurt.

 

Lees meer
+
-

Buurt

De Spaarndammerbuurt is de laatste decennia uitgegroeid tot een gezellige buurt waar steeds meer leuke hotspots te vinden zijn: van ontbijt tot lunch en van diner tot een borrel. De multiculturele maaltijden die je hier in de buurt ’s avonds kunt afhalen, kun je heerlijk oppeuzelen in het Westerpark, dat grenst aan de Spaarndammerbuurt. In dit park kun je heerlijk vertoeven en met de Westergasfabriek – een cultuurwalhalla waar beurzen, festivals en popconcerten plaatsvinden – verveel je je nooit! De kleine wijk ligt bovendien aan het IJ, net als het Stenen Hoofd waar je regelmatig feestjes en festivals hebt, zoals het openluchtfilmfestival. (bron: www.yourlittleblackbook.nl)

Specificaties

Adres: Oostzaanstraat 20-28-30, Amsterdam
Type: Horeca Bedrijfsruimte Kantoorruimte Winkelruimte Gemengd
Huur / koop: Te huur
Huurprijs : € 3.125,-
Service kosten: n.t.b.
Administratiekosten: € 300,- excl. BTW
Oppervlakte VVO: 125 m2
Beschikbaar vanaf: Naar verwachting Q3 2022
Bestemming: Raadpleeg www.ruimtelijkeplannen.nl
Zekerheidsinstelling: Een bankgarantie of waarborgsom (3 maanden huur te vermeerderen met BTW en servicekosten)
Indexering: Jaarlijks conform ROZ
Energie label: D