Oostenburgermiddenstraat 101, 1018 LL Amsterdam

Interesse?

Beschrijving

Oostenburg maakt deel uit van de Oostelijke Eilanden, die rond 1650 gedeeltelijk zijn aangelegd in het IJ en deels gegraven zijn in de destijds oostelijk gelegen weilanden. Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stoere stadswijk met circa 1800 woningen. Er komt een mooie mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken en horeca en bedrijvigheid. De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19e-eeuwse Van Gentdhallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor. Nu al is het erg geliefd door café-restaurants Roest en Rosa & Rita. Verrassende initiatieven en spannende concepten trokken nieuwsgierige bezoekers jarenlang naar de historische Van Gendthallen. Ook de krantenredacties van de Volkskrant, Trouw en Het Parool vonden hier hun plek in het bedrijfsverzamelgebouw INIT.

Van oudsher waren op de Oostelijke eilanden vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het IJ veel scheepswerven en toeleveringsbedrijven gevestigd. Na de opheffing van de VOC in 1795 werd het eiland vanaf 1827 opnieuw in gebruik genomen door Werkspoor een fabriek voor het maken van stoommachines die in 1954 fuseerde met Stork die hier zijn dieselmotoren bouwden en het terrein in 1998 verkocht aan IBC vastgoed. Ingeklemd tussen het oude centrum en nieuwe woonwijken aan het IJ, ademt het eiland nog de sfeer uit van de negentiende- en twintigste-eeuwse industriële geschiedenis van Amsterdam.

Ieder gebouw in deze nieuwe waterrijke stadswijk heeft in het plan heeft een eigen identiteit enerzijds omdat voor ieder gebouw een andere architect verantwoordelijk is en anderzijds doordat sprake is van een sterke gebiedsregie vanuit de gemeente waarbinnen sterk op ontwerp en materialisatie wordt gestuurd.

Blok 3

Blok 3 is gelegen aan de Oostenburgermiddenstraat te Amsterdam en bestaat uit 4 woongebouwen waarvan 3 gebouwen zijn gecombineerd met commerciële- en/of bedrijfsruimten in de plint en deels op de 1e verdieping.

  • Gebouw 3A: Commerciële ruimte gelegen op de begane grond met een verhuur vloeroppervlak van circa 207,9 m2.
  • Gebouw 3B01: Commerciële ruimten gelegen op de Begane grond en gedeeltelijk 1e verdieping met een totaal vloeroppervlak van circa 242,5m.
  • Gebouw 3B02: Commerciële ruimten gelegen op de Begane grond en gedeeltelijk 1e verdieping met een totaal vloeroppervlak van circa 242,5m.
  • Gebouw 3D: Commerciële ruimte gelegen op de begane grond met een verhuur vloeroppervlak van circa 120 m2.

Blok 9

Blok 9 is gelegen aan de Jacob Bonitiusplaats te Amsterdam en omvat 2 woongebouwen gecombineerd met commerciële- en/of bedrijfsruimten op de begane grond, 1 bedrijfsgebouw met commerciële-/kantoor-/ en/of bedrijfsruimten op de begane grond en de verdiepingen en 1 gebouw met horecaruimte op de begane grond en kantoren op de verdieping.

  • Gebouw 9A: Een commerciële ruimte gelegen op de begane grond met een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 63,4m².
  • Gebouw 9B: Een commerciële ruimte gelegen op de begane grond met een verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 195,2m²en 3 kantoorverdiepingen met een gemiddeld verhuurbaar vloeroppervlak per verdieping van circa 257,7m²(totaal 773,1m².
  • Gebouw 9C: Een commerciële ruimte gelegen op de begane grond met een verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 191,4m²en 10 3 kamerwoningen gelegen op de 1e t/m 5e verdieping met een gemiddeld gebruiksoppervlak van 80m²per woning (totaal 799m².
  • Gebouw 9D: Een horeca ruimte gelegen op de begane grond met een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 236,9m² en circa 1.556m² verhuurbaar vloeroppervlak kantoren gelegen op de 1e tot 6e verdieping.
Lees meer
+
-

Buurt

Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stoere stadswijk met circa 1800 woningen. Er komt een mooie mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken en horeca en bedrijvigheid. De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19e-eeuwse Van Gentdhallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor.

Specificaties

Adres: Oostenburgermiddenstraat 101, 1018 LL Amsterdam
Type: Gemengd
Huur / koop: Te huur
Service kosten: n.v.t.
Administratiekosten: € 300,- excl. BTW
Beschikbaar vanaf: Verwachting begin 2021
Bestemming: Raadpleeg www.ruimtelijkeplannen.nl
Zekerheidsinstelling: Een bankgarantie of waarborgsom (3 maanden huur te vermeerderen met BTW en servicekosten)
Indexering: Jaarlijks conform ROZ