Kamerlingh Onneslaan 1, 1097 DE Amsterdam

Interesse?

Beschrijving

Kamerlingh Onneslaan 1, een prachtig historisch, relatief sober maar aansprekend, Amsterdamse School gebouw, in 1923 gebouwd als telefooncentrale. Tot op heden wordt het gebouw door KPN gebruikt in zijn originele functie. Architect A. Boeken ontwierp dit gebouw met fraaie art-deco details. De detaillering is goed zichtbaar bij de oorspronkelijke ingang aan de parkzijde van het pand: prachtige deuren met voor de ramen fraai smeedwerk, boven de deuren smalle langwerpige glas-in-loodraampjes, een natuurstenen brievenbus en originele belettering.

In afwachting van verdere ontwikkeling wordt het gebouw tijdelijk verhuurd (1 jaar) aan diverse creatieve ondernemers. Interesse? Meldt u bij tijdelijk beheerder Villex, bereikbaar via email hadier@villex.nl. U kunt diverse ruimten huren: units vanaf 14 tot 162 m2 of meerdere samen te huur tot totaal 770 m2).

In de tussentijd werken wij hard aan een prachtige ontwikkeling waarbij woningen straks worden gecombineerd met bedrijfsruimten.

Locatie:
Amsterdam Oost is een stadsdeel met vele gezichten. De Oosterparkbuurt met zijn verscheidenheid aan karakteristieke grachtenpanden, de Transvaalbuurt met sobere arbeiderswoningen en het stratenplan van H.P. Berlage, de Tuindorpen Jeruzalem en Betondorp en het groene karakter van de Don Bosco buurt. De mix van verschillende culturen in combinatie met de nieuwe invloed van jonge creatievelingen heeft dit stadsdeel in korte tijd veranderd in een broedplaats voor nieuwe initiatieven. Naast de bekende bezienswaardigheden als Artis, Het Tropenmuseum, het vernieuwde Oosterpark en de multiculturele Dappermarkt vinden steeds meer nieuwe projecten hun weg naar Oost. Café, restaurant en stadsstrand Roest tussen de karakteristieke loodsen en fabrieken, het nieuwe Volkshotel met rooftopbar op de Wibautstraat en vele hippe restaurants, cafés en winkels. Oost is in trek en de stijgende prijzen bevestigen dit. Een jaar geleden voorspelden wij bij de (gewonnen) tender van de 3e Oosterparkstraat een inhaalslag in prijsstelling en die is volop in gang. Wij zouden ons bezit in Oost dan ook graag uitbreiden, nu de prijzen nog lager liggen dan het hart van Centrum, Zuid en West.

Stadsdeel Oost heeft een relatief lage bevolkingsdichtheid, mede als gevolg van 2 grote parken: Oosterpark en Park Frankendael, waar de onderhavige locatie aan grenst. Oost wordt als groener en ruimer ervaren en dat is een duurzame aantrekkingskracht.

De Telefooncentrale staat in de polder Watergraafsmeer welke rond 1630 is drooggelegd en ligt in de Don Bosco buurt, grenzend aan Middenmeer. Het gebied is kindvriendelijk en kent karakteristieke tuindorpen. Recent is en wordt veel nieuwbouw gerealiseerd met aan de westzijde de nieuwe woonwijk Amstelkwartier en aan de rand van Watergraafsmeer het internationale Science Park. Bewoners gaven in 2013 de buurten in Watergraafsmeer een cijfer tussen 7 en 8,5, wat hoog is. Diverse cijfers in Watergraafsmeer liggen op het gemiddelde van de stad. Wel zijn er grote verschillen tussen de buurten. Middenmeer behoort tot de top van de buurten met de beste sociaal economische positie, minste armoede en (langdurige) werkloosheid, de meeste grote woningen voor gezinnen en hoogste percentage koopwoningen. Het grootste contrast met deze wijk is te vinden in Betondorp, waar een hoog percentage aan kleine sociale huurwoningen is in combinatie met lagere inkomens en meer sociale problematiek. Het object ligt in het beste stukje van Watergraafsmeer en zien wij door de unieke ligging aan het park, de hoogwaardige architectuur en nabijheid van voorzieningen als een unieke vestigingsplek. Relevant is dat in de wijken Middenmeer en Don Bosco zich een hoog percentage aan nieuwe stedelingen vestigt.

Don Bosco buurt
De Don Bosco buurt strekt zich uit van de Wibautstraat tot de Middenweg tussen de Ringvaart en de Hugo de Vrieslaan. Doordat Park Frankendael grotendeels in dit gebied ligt, is een derde van het gebied groen. Een deel van de buurt was jarenlang een klein bedrijfsgebied wat anno 2013 is bebouwd met nieuwbouwflats zoals Casahotel en studentenhuisvesting. Het oostelijke deel van de buurt is grotendeels in 1900 gebouwd en een zeer populair woongebied. Aan de Ringvaart staat nog oude bebouwing die uit de 17e eeuw stamt. In de directe omgeving ligt een groot winkelgebied, voornamelijk langs de Linneausstraat/Middenweg dat tot in de Oosterparkbuurt doorloopt en tussen de Ringvaart en Middenweg. De maatschappelijke voorzieningen in deze buurt zijn uitstekend: meerdere basisscholen, een middelbare school en meerdere kinderdagverblijven.

Park Frankendael
Aan de zuidzijde van het object is via een voetgangersbrug Park Frankendael ontsloten. Dit park, aangelegd in 1998, is de kunst- en cultuurtuin van Oost. In het park staat het laatste overgebleven 17e-eeuwse buitenhuis, Huize Frankendael, gastheer van diverse culturele evenementen. Het park huisvest twee historische tuinen, een zonneweide en moeras. Daarnaast bevinden zich er 2 restaurants, Merkelbach (voormalig koetshuis) en De Kas (in een kweekkas uit 1926). Iedere laatste zondag van de maand vindt de Pure Markt plaats met “pure” producten (food en non-food), verkocht door ruim 90 ambachtelijke ondernemers.
Bij Restaurant en Kwekerij De Kas wordt eten bereid met ingredienten uit eigen kassen en tuinen. In 2001 is de glazen kas omgetovert tot hip restaurant door voormalige sterrenchef Gert Jan Hageman.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid van de Middenweg is goed. Het is dé verkeersader om in of uit Amsterdam te komen: de uitvalswegen zijn via de Ringweg A-10 binnen enkele minuten te bereiken en ook het openbaar vervoer stopt praktisch voor de deur en het Amstel Station is op 5 à 10 fietsminuten afstand. Op loopafstand bevindt zich een grote diversiteit aan winkels o.a. het Christiaan Huygensplein, recreatievoorzieningen en park Frankendael voor de deur.
Auto:
Per eigen vervoer is het object te bereiken via de Ringweg A10 afslag S113 en via de middenweg in 5 minuten.
Met het openbaar vervoer:
Uitstekende bereikbaarheid, vanaf Amsterdam Centraal Station met tramlijn 19 en buslijn 41 en N87. Vanaf Gaasperplas of station muiderport met buslijn 41. Met de auto geeft de middenweg makkelijk toegang tot de ring A10 oost.

Dislaimer:
Alle gepresenteerde informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees meer
+
-

Buurt

Het multiculturele Amsterdam-Oost staat bekend om de brede straten met 19e-eeuwse gebouwen, het vele groen en het hoge aantal culturele bezienswaardigheden. In dit deel van Amsterdam heb je ook keuze te over als het aankomt op shoppen, eten en drinken. Het aanbod varieert van trendy clubs, cafés en broedplaatsen, traditionele Turkse bakkerijen, Surinaamse supermarktjes tot Midden-Oosterse lunchrooms. Hoogtepunten van deze buurt zijn zonder twijfel het prachtige Oosterpark en het majestueuze Tropenmuseum. (bron: Iamsterdam.com)

Specificaties

Adres: Kamerlingh Onneslaan 1, 1097 DE Amsterdam
Type: Bedrijfsruimte Kantoorruimte Winkelruimte
Huur / koop: Te huur
Service kosten: n.v.t.
Administratiekosten: € 300,- excl. BTW
Looptijd contract: 1 jaar (tijdelijk)
Bestemming: Raadpleeg www.ruimtelijkeplannen.nl
Zekerheidsinstelling: Een bankgarantie of waarborgsom (3 maanden huur te vermeerderen met BTW en servicekosten)
Indexering: Jaarlijks conform ROZ
Energie label: G

Plattegrond

Begane grond

blueprint

1e Verdieping

blueprint