Jacob Bontiusplaats 40, 1018 LL Amsterdam

Verhuurd

Beschrijving

Jacob Bontiusplaats 40 –  MAGAZIJN VAN GENDT
Type: bedrijfsruimte/ kantoor/ *winkel
Oppervlakte: 167 m²
Verdieping: begane grond
Huurprijs: € 275,- per m2 per jaar / € 3.827,- per maand
* winkel voor maximaal 150 m2

HET GEBOUW
Magazijn van Gendt ligt naast Pakhuys Isabel aan de Jacob Bontiusplaats. Alle etages van dit lichte en moderne pand zijn te huur als kantoor- of bedrijfsruimte. De begane grond biedt ruimte aan een winkel, bedrijfsruimte en/of showroom.

DE LOCATIE
Oostenburg maakt deel uit van de Oostelijke Eilanden, die rond 1650 gedeeltelijk zijn aangelegd in het IJ en deels gegraven zijn in de destijds oostelijk gelegen weilanden. Van oudsher waren op de Oostelijke eilanden vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het IJ veel scheepswerven en toeleveringsbedrijven gevestigd. Na de opheffing van de VOC in 1795 werd het eiland vanaf 1827 opnieuw in gebruik genomen door Werkspoor een fabriek voor het maken van stoommachines die in 1954 fuseerde met Stork die hier zijn dieselmotoren bouwden en het terrein in 1998 verkocht aan IBC vastgoed.

Ingeklemd tussen het oude centrum en nieuwe woonwijken aan het IJ, ademt het eiland nog de sfeer uit van de negentiende- en twintigste-eeuwse industriële geschiedenis van Amsterdam. Ieder gebouw in deze nieuwe waterrijke stadswijk heeft in het plan een eigen identiteit. Enerzijds omdat voor ieder gebouw een andere architect verantwoordelijk is en anderzijds doordat sprake is van een sterke gebiedsregie vanuit de gemeente waarbinnen sterk op ontwerp en materialisatie wordt gestuurd.

Het eiland wordt autoluw en is per auto alleen bereikbaar via de Conradstraat. Het wordt een wijk met groene daken en hergebruik van materialen uit het industriële verleden. Zonnepanelen en warmtelevering uit de grond zorgen ervoor dat Oostenburg een duurzame buurt wordt. Nu al is het erg geliefd door café-restaurants Roest en Rosa & Rita alsmede door Inntel hotel & restaurant met een terras aan de kade. Verrassende initiatieven en spannende concepten trokken nieuwsgierige bezoekers jarenlang naar de historische Van Gendthallen.

OPLEVERING
Verwachting Q3 2022.

BESTEMMING
De publiek-/privaatrechtelijke bestemming is commercieel en bedrijfsruimte.

OPLEVERINGSVIVEAU
CASCO oplevering
elektra tot in de meterkast;
aansluitingen sanitair/ pantry;
vlakke of egale dekvloer;
industrieel (onafgewerkt) plafond;
technische ruimte voorzien van WKO installatie t.b.v. warmen en koelen (door huurder verplicht op aan te sluiten);
onafgewerkte wanden;

HUURPRIJSINDEXERING
De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks Alle Huishoudens (2015 = 100) gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaren met een verlengingsperiode van 5 (vijf) jaren; opzegtermijn 12 (twaalf) maanden.
Kortere huurperiode in overleg.

ZEKERHEIDSSTELLING
Er dient een bankgarantie gesteld te worden ter grootte van een bedrag gelijk aan 3 (drie) maanden huur en servicekosten, te vermeerderen met BTW, afhankelijk van de te verkrijgen kredietinformatie.

VOORSCHOT SERVICEKOSTEN
Nader te bepalen:
– schoonmaak algemene ruimte en fietsenstalling;
– tuinonderhoud gezamenlijke binnentuin;
– administratiekosten.

Note: huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van water/elektra en eventuele overige voorzieningen.

PARKEERPLAATSEN
€ 2.750,- per parkeerplaats per jaar.

VOORWAARDEN & CONDITIES
Er zal gewerkt worden langs de lijnen van een standaard model winkelruimte, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) model 2012, zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen (NVM).

BTW
Er zal geopteerd worden voor BTW-belaste ver­huur. Huurder dient derhalve voor meer dan 90% BTW belaste leveringen en diensten blijvend te leveren.

Energielabelklasse
Voor dit object geldt energielabelklasse A.

BEREIKBAARHEID OV
Het voormalige industrieterrein Oosten-burg Noord is één van de Oostelijke Eilanden. Het terrein ligt tussen de spoorlijn Amsterdam/Utrecht, de Oostenburgervaart, de Oostenburgerdwarsvaart en de Wittenburgervaart. Tramlijn 26 op het Rietlandpark brengt u binnen 3 minuten naar Amsterdam CS. Tramlijn 10 is binnen 4 minuten op het Weesperplein met haar metro en tramverbindingen.

AUTO
Circa 5 minuten verder bevindt u zich op het Leidseplein. Met de auto neemt u afslag S114 op de A10 waarna u binnen 3 minuten naast het gebouw kan parkeren in de parkeergarage. Het is mogelijk om in de parkeergarage van Q-park een abonnement aan te vragen.

Dit is een project van AHAM Vastgoed. Voor vragen neem gerust contact met ons op.
T. 020-5244322
E. BOG@aham.nl

Lees meer
+
-

Buurt

Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stoere stadswijk met circa 1800 woningen. Er komt een mooie mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken en horeca en bedrijvigheid. De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19e-eeuwse Van Gentdhallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor.

Specificaties

Adres: Jacob Bontiusplaats 40, 1018 LL Amsterdam
Type: Winkelruimte
Huur / koop: Te huur
Huurprijs (Excl. BTW) : € 3.827,-
Service kosten: n.t.b.
Administratiekosten: € 300,- excl. BTW
Oppervlakte VVO: 167 m2
Beschikbaar vanaf: Verwachting Q3 2022
Bestemming: Raadpleeg www.ruimtelijkeplannen.nl
Zekerheidsinstelling: Een bankgarantie of waarborgsom (3 maanden huur te vermeerderen met BTW en servicekosten)
Indexering: Jaarlijks conform ROZ

Plattegrond

Jacob Bontiusplaats 40

blueprint